ua en ru

Афганські таліби готові звільнити 11 заручників, захоплених після вимушеної посадки вертольота

Бойовики радикального руху "Талібан" в Афганістані незабаром можуть звільнити 11 заручників, серед яких є росіянин, захоплені після вимушеної посадки вертольота Мі-8 в афганській компанії Khorasan Cargo Airlines. Як повідомив Reuters прес-секретар афганської провінції Логар, ведуться переговори між місцевими старійшинами і учасниками "Талібан", які можуть привести до звільнення заручників у найближчі години.

"Племінні старійшини відіграють важливу роль у цій ситуації, вони вже контактували з талібами, і ми сподіваємося, що заручники можуть бути звільнені сьогодні ввечері", - сказав представник губернатора Дін Мохаммад Дарвіш.

У свою чергу заступник начальника поліції провінції Логар Раїс Хан Садік повідомив, що влада хоче вирішити проблему із заручниками через переговори за посередництва місцевих старійшин, проте готові провести силову операцію в разі провалу переговорів.

Нагадаємо, ввечері 21 квітня 2013 р. в провінції Логар на сході Афганістану в поганих метеоумовах здійснив вимушену посадку вертоліт Мі-8, що належить приватній афганської авіакомпанії Khorasan Cargo Airlines. Всі, хто знаходилися на борту особи - 11 осіб - були захоплені в полон талібами, контролюючими цей район. Серед заручників опинилися 8 громадян Туреччини (працівники турецької будівельної компанії), один афганець, а також громадянин Росії і громадянин Киргизії (обидва - пілоти вертольота).