ua en ru

"П'ятниця гніву" в Єгипті: Нові жертви

Кількість жертв зіткнень у Каїрі, де сьогодні прихильники арештованого екс-Президента Єгипту проводять так звану п'ятницю гніву, продовжує рости. Загиблими числяться вже 50 осіб.

Кількість жертв зіткнень у Каїрі, де сьогодні прихильники арештованого екс-Президента Єгипту проводять так звану п'ятницю гніву, продовжує рости. За останніми даними Reuters, загиблими числяться вже 50 осіб.

Фотогалерея "Зачистка Каїра"

Протестувальники-ісламісти стверджують, що їх обстрілюють з вертольотів. Про це повідомляє телеканал "Аль-Джазіра" з посиланням на одного з маніфестантів. За його словами, вони йшли пішки, коли по ним почали стріляти з повітря. Його друг отримав поранення в шию і помер.

Тисячі демонстрантів після п'ятничної молитви зібралися сьогодні на площі Рамзеса, щоб "продемонструвати силу". Присутні скандували "Геть військовий режим". Після того, як деякі демонстранти атакували одну з поліцейських ділянок, в місті почалася стрілянина. Повідомляється, що з боку протестувальників в хід йдуть камені, пляшки і навіть стрілянина з автоматів.

Акції протесту переросли в зіткнення з поліцією і на півночі країни. У місті Дум'ят вбито вже 8 осіб, ще 4 людини загинули в місті Ісмаїлія.

В ході сьогоднішніх зіткнень були вбиті 24 службовці поліції, передає Reuters. Таким чином, загальна кількість поліцейських, загиблих в сутичках з демонстрантами - прихильниками позбавленого влади Президента країни Мохаммеда Мурсі з 14 серпня, склала 67 осіб.

Раніше повідомлялося про загибель 15 поліцейських.

Напередодні через нові зіткнення прихильників Мурсі з силовиками в Єгипті було введено надзвичайне положення і комендантська година За офіційними даними, тільки за останні два дні жертвами заворушень стали більше 600 осіб, тисячі поранені.

Сьогодні стало відомо, що з Єгипту почали евакуювати іноземних туристів. Зокрема, вивезти своїх громадян з охопленої протестами країни вирішила Фінляндія.