ua en ru

"Довжанський" і "Успенка" потрапили під обстріл артилерії з території РФ, - інформцентр РНБО

Прикордонні пункти пропуску "Довжанський" (Луганська обл.) і "Успенка" (Донецька обл.) сьогодні, 1 серпня, були обстріляні за допомогою артилерії з території Російської Федерації. Про це на брифінгу в Києві заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Росіяни двічі обстріляли позиції наших прикордонників. О пів на другу дня артилерійського обстрілу з території РФ зазнав пункт пропуску "Довжанський". Приблизно в цей же час з населеного пункту Марфінка Російської Федерації відбувся артилерійський обстріл українського пункту пропуску "Успенка", - заявив Лисенко.

За його словами, також сьогодні вранці в напрямку Малоєкатеринівка (РФ) - Шевченко (Україна) в 1 км від державного кордону на території РФ виявлено позиції зенітно-ракетного комплексу "Оса". Комплекс призначений для прикриття сил і засобів мотострілецької або танкової дивізії у всіх видах бойових дій. Залежно від модифікації комплекс "Оса" несе від 4 до 6 зенітних керованих ракет. Дальність дії - до 9 км, швидкість польоту до 420 км/год.

Нагадаємо, у Twitter ДНР сьогодні повідомили, що сили АТО залишили свої позиції біля п.п. "Довжанський", "Ізварине" і "Червонопартизанськ".