ua en ru

Абромавічус: до приватизації "Центренерго" потрібно залучити міжнародних консультантів

Абромавічус: до приватизації "Центренерго" потрібно залучити міжнародних консультантів Фото: Айварас Абромавичус

Абромавічус хоче залучити міжнародних консультантів до приватизації великих компаній

До приватизації ПАТ "Центренерго" потрібно залучити міжнародних консультантів. Про це сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів України заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обов'язково поставити дві компанії, які включають Одеський припортовий і "Центренерго" на первинну приватизацію, щоб показати суспільству, що все-таки приватизація в нашій країні робиться по-новому. Тобто приватизувати ті компанії, де точно є іноземні інвестори бажають придбати цей актив. І друге - тільки з залученням міжнародних консультантів на такі великі компанії", - заявив Абромавічус.

"Ті ініціативи, які навіть Кабінетом міністрів приймаються за новою процедурою призначення керівників, аудиту, по всьому вона йде з дуже сильним опором, як міністерств, так і окремих компаній. Тому тут абсолютно чітке ясне бачення і порада досвідчених банкірів, досвідчених людей, що треба просувати як можна швидше з приватизацією тому, що всі без винятку компанії не працюють на державу", - додав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишину передати Фонду державного майна України (ФДМУ) пакет акцій "Центренерго" для приватизації.