ua en ru

У столиці США 75 тисяч людей можуть залишитися без електрики через снігопад

У столиці США 75 тисяч людей можуть залишитися без електрики через снігопад Фото: снігопад у США

У Вашингтоні може випасти 50-80 см снігу за 36 годин

До 75 тисяч людей можуть залишитися без електроенергії в результаті снігопаду в Вашингтоні. Про це повідомила в ефірі каналу CNN мер столиці США Муриэл Боузер.

"Ми очікуємо, що 25 тисяч жителів будуть без електроенергії, але не виключено, що це число досягне 75 тисяч", - сказала глава міської адміністрації.

За офіційними даними, населення американської столиці не перевищує 700 тисяч чоловік.

За словами мера, в у разі відключення тепла і світла столичні мешканці можуть звернутися в спеціально обладнані міськими службами укриття. Влада також просять жителів повідомляти на гарячу лінію залишилися на вулиці безпритульних для їх своєчасного порятунку.

Наголошується, що головним закликом до влади мешканцям очікуванні "історичного" снігопаду було "залишатися в своїх будинках і не виїжджати на дороги". Як свідчать кадри телеканалу, вулиці Вашингтона і правда порожні, що вкрай незвично для вечора п'ятниці у американській столиці.

Влада міста також закликають жителів після закінчення негоди вийти на вулиці для очищення міста і допомоги літнім і фізично нездатним на прибирання снігу сусідам. На сайті міської адміністрації можна записатися в спеціальну бригаду волонтерів і отримати адреси тих, кому може знадобитися допомога в прибирання снігу.

Сніг пішов в столичному регіоні в п'ятницю в пообідні години. За прогнозами синоптиків, в найближчі години сила снігопаду буде рости і до ночі підніметься штормовий вітер. За різними оцінками, за найближчі 36 годин в різних районах столиці і околиць може випасти 50-80 см снігу. Для міста, розташованого в теплих широтах, така ситуація є надзвичайною.

Раніше повідомлялося, що на східне узбережжя США насувається сніжна буря.