ua en ru

Понад 300 тис. українців отримали статус учасника бойових дій, - Порошенко

Понад 300 тис. українців отримали статус учасника бойових дій, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Статус учасника бойових дій отримали громадяни, які брали участь в обороні України від російської агресії, сказав Порошенко

В Україні понад 300 тис. українських військових отримали статус учасника бойових дій. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час нагородження військових з нагоди Дня захисника України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тепер в авангарді боротьби українського народу за незалежність стоять воїни Збройних cил України та інших військових формувань. Більше 300 тис. українських вояків пройшли горнило війни і заслужено, як безпосередньо учасники бойових дій, учасники оборони України від агрессорки Росії, отримали статус учасника бойових дій", - заявив Порошенко.

Крім того, президент України присвоїв звання героя України Олександру Капушу.

"У лютому 2015 року він віддав життя, щоб прикрити товариша від гранати", - розповів Порошенко.

Нагадаємо, на початку жовтня заступник начальника Генштабу Артур Артеменко назвав чисельність Збройних сил України.

"Відповідно до закону, гранична чисельність ЗСУ - 250 тис. чоловік. На сьогоднішній день Збройні сили перебувають на граничному ліміті чисельності, що становить ту чисельність, яку я назвав", - заявив Артеменко.

Крім того, заступник начальника Генштабу заявив, що в подальшому число військових призову буде корелювати з кількістю звільнених з військової служби.