ua en ru

Раді пропонують прийняти законопроект щодо податкової лібералізації

Раді пропонують прийняти законопроект щодо податкової лібералізації Фото: Верховна Рада України

Головна новація законопроекту - введення оподаткування лише на розподілений прибуток підприємст

В Верховній Раді України (ВРУ) зареєстрували проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації. Відповідний законопроект №3357 зареєстрували 26 жовтня, про що свідчать дані на сайті Ради.

Текст документу на сайті поки що відсутній.

Відповідно до повідомлення прес-служби партії "Блок Петра Порошенко", його підготував парламентський Комітет з питань податкової та митної політики, документ підписали 114 народних депутатів всіх фракцій та груп, а також позафракційні парламентарі.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна підкреслила, що головна новація законопроекту - введення оподаткування лише на розподілений прибуток підприємств.

"Якщо підприємство не виводить кошти у якості дивідендів, або прирівняних до них платежів, ми пропонуємо ці кошти не оподатковувати. Ми обіцяли підтримати український бізнес і ми маємо це зробити", - підкреслила парламентар.

Зазначається, що розроблений законопроект має суттєві відмінності від концепції податкової реформи Уряду. "Одна з відмінностей - це підхід до реформування спрощеної системи оподаткування... Ми маємо залишити спрощену систему оподаткування. Але в своєму проекті запропонували підвищення ставки, там де немає ПДВ, з 4% до 6% у 2016 році, до 8% у 2017 році і до 10% у 2018 році. Таким чином, ми формуємо єдину ідеологію сплати податків для всієї країни - кожна фізична особа має сплачувати зі свої доходів 10 відсотків", - пояснила Южаніна.

"В результаті податкової реформи Державна фіскальна служба має втратити всі каральні функції і перетворитися виключно на сервісну службу. До її функцій буде віднесено надання допомоги у складанні звітності та консультування з питань податків", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Южаніна повідомляла, що одним з положень законопроекту ліберальної податкової реформи стане виправлення недоліків системи електронного адміністрування ПДВ.