ua en ru

"Укрзалізниця" ініціює підвищення цін на квитки на 21% в 2015 р

ДП "Укрзалізниця" ініціює індексацію тарифів на проїзд залізничним транспортом на 21% протягом 2015 р. Про це під час брифінгу повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень дальнього сполучення "Укрзалізниці" Ігор Бреус, передає прес-служба підприємства.

"Індексація в 21% дозволить частково зменшити розрив між собівартістю перевезень, яка збільшується із-за подорожчання продукції для потреб залізничного транспорту, та тарифами на перевезення у внутрішньому сполученні. Зараз тарифи на проїзд у внутрішньому сполученні в три рази менше собівартості перевезень", - заявив Бреус.

Він розповів, що індексувати тарифи пропонується з 1 березня на 6 %, з 1 квітня - на 7 % і з 1 травня - на 6,5 % з урахуванням інфляції.

Індексація торкнеться проїзду у всіх категоріях вагонів, крім вагонів 1 поїздів класу Інтерсіті+. У вагонах 2 класу поїздів Інтерсіті+ тарифи планується підвищити в один етап - з 1 березня на 5,2 %. "Остаточне рішення щодо індексації тарифів ще не прийнято, проект наказу знаходиться на розгляді спеціалістів", - зазначив чиновник.

Відзначимо, раніше міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський доручив "Укрзалізниці" знайти можливість проіндексувати заробітні плати своїх працівників у 2015 р.

Нагадаємо, в 2014 р. "Укрзалізниця" двічі на 10% підвищувала вартість проїзду в поїздах.