ua en ru

"Газпром-Медіа" вибрав кандидата на пост гендиректора "Ехо Москви"

Посаду генерального директора "Ехо Москви" може зайняти Михайло Дьомін.

Посаду генерального директора "Ехо Москви" може зайняти Михайло Дьомін. Нинішній генеральний директор Катерина Павлова познайомила сьогодні головного редактора радіостанції Олексія Венедиктова з кандидатом на свій пост.

"Я познайомився з ним (Дьоміним) за півгодини до від'їзду до Михайлу Юрійовичу Лесину. Катерина Юріївна Павлова привела його до мене як кандидата на посаду генерального директора від мажоритарних акціонерів "Газпром-Медіа". Він працював в оргкомітеті Сочі до цього, до цього - в "Ростелекоме", до цього - МТС, зовсім давно - в "Радіо М", - розповів Венедиктов РБК.

Дьомін є другим кандидатом на пост гендиректора "Ехо Москви". Раніше головний редактор заявив про те, що буде пропонувати на голосування від міноритаріїв кандидатуру Юрія Федутінова.

Про майбутню відставку Павлової стало відомо на початку жовтня. Співробітник прес-служби "Газпром-Медіа" (контролюючої 66% радіостанції) повідомив РБК, що Павлова переходить на керівну позицію в МКПМ (Мовна корпорація Проф-Медіа). Тоді ж Венедиктов заявив, що буде виступати за повернення Федутінова, якого в лютому 2014 р. змінила Павлова. Акціонер "Ехо Москви" Федутинов був гендиректором "Ехо" з початку 1990-х рр.

Після зміни гендиректора Венедиктов написав лист Президенту Росії Володимиру Путіну, в якому висловив побоювання за долю свободи слова. Через місяць він був переобраний на пост головного редактора радіостанції, але трудовий договір з "Газпром-Медіа" підписав лише 2 липня, після тривалих переговорів і узгоджень.

Офіційно зміна генерального директора має відбутися 23 грудня, коли пройде збори акціонерів.

Нагадаємо, раніше Венедиктов заявив, що планує викупити "Ехо Москви" у "Газпром-Медіа".