ua en ru

Коли у Херсоні відновлять мобільний зв'язок: відповідь операторів

Коли у Херсоні відновлять мобільний зв'язок: відповідь операторів Фото: у Херсоні після дозволу ЗСУ відновлять мобільний зв'язок (Getty Images)

Українські мобільні оператори зможуть відновити зв'язок у Херсоні після дозволу військових. Це станеться, коли у звільненому місті проведуть стабілізаційні заходи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінки Vodafone та Kyivstar.

Компанія Vodafone зазначила, що інженери вже готуються відновити мобільний зв'язок на деокупованих територіях Херсонської області. Також для користувачів готуються нові SIM-картки.

"Як тільки буде отримано дозвіл на проведення ремонтних робіт, ми зробимо все можливе, аби херсонці та мешканці деокупованих сіл і міст знову були на зв'язку з рідними", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у коментарях Vodafone зазначив, що поки невідомо, що буде з номерами українців, які були в окупації.

Мобільний оператор Kyivstar теж зазначає, що за першої можливості фахівці відновлять зв'язок у Херсоні. Проте потрібно дочекатися дозволу ЗСУ.

Коли у Херсоні відновлять мобільний зв'язок: відповідь операторів

Фото: у Херсоні після дозволу ЗСУ відновлять мобільний зв'язок
(скриншот facebook.com/kyivstar)

Водночас голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко в ефірі телемарафону заявив, що для відновлення зв'язку у Херсоні необхідні день-два, оскільки вежі мобільних операторів зруйновані.

За його словами, окупанти пошкодили понад 1,5 км високовольтних ліній, які живили місто. Проте у Херсон збираються завезти генератори.

"Будуть привезені найближчим часом генератори, які ми зможемо під'єднати для забезпечення водопостачання та водовідведення", - сказав він.