ua en ru

Горить Кримський міст: що відомо (фото, відео)

Горить Кримський міст: що відомо (фото, відео) Фото: Горить Кримський міст (Скриншот із відео)

На Кримському мосту вранці 8 жовтня спалахнула потужна пожежа після вибуху. У небо здіймається величезний стовп чорного диму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на InformNapalm.

Останні оновлення:

  • В Криму на фоні паніки через пошкодження мосту вирішили обмежити продаж продуктів.
  • "РЖД" зупинила продаж квитків з Криму та в Крим. Рух потягів також зупинили.
  • У Кремлі не знають, скільки часу знадобиться на ремонт Кримського моста. Водночас колаборанти стверджують, що є альтернативний коридор через окуповані території України.
  • В Офісі президента України відреагували на інцидент з Кримським мостом. Радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що все незаконне має бути зруйноване.

Що сталося

Інформація про загоряння почала надходити близько 06:40 години. Невдовзі у мережі з'явилися фото та відео, які підтверджують, що горить сам міст.

На кадрах можна побачити, як спалахнуло залізничне полотно. Однак видніються й пошкодження на автошляху. Рух мостом перекрито.

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім у своєму Telegram також виклав відео пожежі на мосту.

Там видно, як горять цистерни з паливом, яке, ймовірно, везли окупантам на фронт.

Кримський колаборант Олег Крючков заявив, що на мосту судноплавні арки нібито не пошкоджені.

Місцеві колаборанти також заявили, що проїзд через Кримський міст закрили.

"Ведуться роботи щодо можливого запуску поромної переправи", - сказав тимчасово виконуючий обов'язки "міністра транспорту" Микола Лукашенко.

Горить Кримський міст: що відомо (фото, відео)

Версія росіян

Національний антитерористичний комітет РФ заявив, що на Кримському мосту нібито вибухнула вантажівка. В результаті цього, за версією росіян, вибухнули цистерни на потязі та було пошкоджено полотно моста.

Водночас так званий "глава" фейкового "парламенту" Криму Володимир Константінов заявив, що до пошкодження Кримського мосту причетні "українські вандали".

Путін відреагував на ситуацію

Як повідомляють російські ЗМІ, російський президент Володимир Путін доручив сформувати урядову комісію щодо ситуації з Кримським мостом.

Путін, як повідомив його прес-секретар Дмитро Пєсков, вже отримав доповіді про ситуацію від прем'єра Росії Михайла Мішустіна, заступника глави уряду РФ Марата Хуснулліна, глав МНС і Мінтрансу, а також керівників силових відомств.

З'явилося відео моменту вибуху на мосту

Російський пропагандист Володимир Соловйов опублікував відео нібито моменту вибуху на Кримському мосту. На кадрах можна помітити, як по мосту їде вантажівка, а потім стається потужний вибух. На відео не зрозуміло, чи детонувала сама фура, чи причиною стало щось інше.